Monumentaal

Beglazing van monumenten is een uitdaging. U wilt het historische karakter behouden maar ook de isolatie verbeteren. Daarbij bepaalt nieuwe regelgeving dat dubbelglas niet zomaar toegestaan is. Wij hebben ons gespecialiseerd in speciaal isolatieglas voor monumenten.

Isoleren met klassieke uitstraling

(Rijks)monumenten staan niet bepaald bekend om hun goede isolatie. Wonen of werken in een monumentaal pand gaat dan ook vaak gepaard met tocht en hoge stookkosten. Gelukkig is daar eenvoudig iets aan te doen. Isolerend monumentenglas zorgt voor een goede isolatie en is in harmonie met het oude karakter van het pand.

Jilleba is ruim 80 jaar specialist in glasrestauratie van monumenten. Inmiddels hebben wij ook jarenlange ervaring met isolatieglas voor monumenten. Dit glas voldoet aan de regelgeving voor (rijks)monumenten én de wensen van liefhebbers van historische bouw. Naast enkel isolatieglas zijn wij ook dealer van Stolker monumentenglas. Dit is isolerend dubbelglas en door de geringe dikte geschikt voor oude vensters. Stolker Monuglas is op traditionele wijze ‘getrokken’ wat zorgt voor een zachte, onregelmatige spiegeling.

Assembleren van isolatieglas

In ons atelier kunnen wij isolerend monumentenglas assembleren naar elke wens. Glas-in-lood tussen isolatieglas, gezandstraald isolatieglas en vele andere bewerkingen zijn mogelijk. Kom gerust langs of informeer naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

Ons recente werk