Glas in Lood

Sinds 1938 zijn wij specialist in glas in lood. Ruim 80 jaar later bestaat onze glas-en-loodafdeling uit 9 medewerkers met ieder een eigen specialisatie. Met liefde voor het vak maken zij nieuwe glas-in-loodramen en voeren ze restauraties uit. Onze opdrachtgevers variëren van architecten tot aannemers tot particulieren.

Glas in lood restaureren

Maak een wandeling door de Leidse binnenstad en het werk van Jilleba is overal te zien. Al zolang wij bestaan, restaureren we het glas-in-loodwerk van kerken en andere monumentale panden. Daar zijn we natuurlijk apentrots op. Maar met dezelfde passie herstellen we ook de raamwerken bij kleinere projecten. De ramen van jaren 30-woningen bijvoorbeeld. Uw bovenlichten of en-suitedeuren zien er dankzij ons weer piekfijn uit.

Het restauratieproces

Bij het restaureren van glas in lood controleren we alle stukjes glas op beschadiging en verwering in ons atelier. Bruikbare ruitjes maken we schoon, slechte vervangen we door identiek glas. Met nieuwe loodstrippen maken we weer één paneel van de losse ruitjes. Na het solderen wordt het raam met kit verstevigd en wind- en waterdicht gemaakt.

Jilleba Glas in Lood

Project: Elisabeth Gasthuis in Leiden

Het voormalig Elisabeth Gasthuis is volledig gerenoveerd en omgebouwd tot studentenwoningen. Wij namen het glas in lood onder handen. Een 2-jarige project waarbij we het bestaande glas zoveel mogelijk hebben gerestaureerd. Het resultaat mag er zijn! Bekijk hoe we te werk gingen.

Nieuw glas in lood

De vraag naar glas in lood neemt alleen maar toe. In moderne woningen zien we regelmatig glas-in-loodkunstwerkjes terug voor een bijzondere finishing touch. Ook u kunt onze expertise gebruiken voor maken van glas in lood in uw woning of kantoorpand. We maken daarbij gebruik van authentiek vakmanschap en materialen. Denk aan antiek mondgeblazen glas, getrokken monumentenglas of gebrandschilderd glas. Maar ook moderne glassoorten en geïsoleerd glas in lood zijn mogelijk. Wij helpen uw wensen te realiseren. Of we maken samen een ontwerp op maat.

Glas in Lood tussen isolatie

Om uw glas in lood beter te beschermen en te isoleren kunnen wij dit ook tussen isolatieglas monteren. Dit gebeurd in ons eigen bedrijf en is na 28 jaar reeds een specialiteit geworden. Hierdoor kunnen wij ook 5 jaar garantie geven op dit product. Voor collega ateliers hebben wij een speciale site www.isoglass.nl ontwikkeld waarop besteld kan worden.

Bent u op zoek naar een specialist in glas in lood? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak direct een afspraak

Ons recente werk